image description
Ga terug naar nieuws

Waar en hoe kan ik inloggen naar de e-learning?

We hebben een e-learning module Venapunctie met het vacuette systeem (GBO) voor je klaargezet.

Om de training te volgen ga je naar  http://zorgleren.tcg-academy.nl/  (Met crtl+klikken, kun je de koppeling direct volgen en hoef je deze niet over te typen). Op deze leeromgeving staat de e-learning achter het tabblad ‘mijn leerplannen’ klaar. Je kunt zowel thuis als op het werk inloggen mits je computer verbonden is met internet.  Let op dat je deze koppeling NIET vanuit het intranet van je organisatie opstart omdat je dan vaak vanwege de beveiliging op dit netwerk de training niet kunt zien.

Inloggen gaat als volgt:
Ga naar  http://zorgleren.tcg-academy.nl. Rechtsboven in  het scherm kunt je  inloggen MET JE  EMAIL ADRES en het wachtwoord: welkom

Je ziet het volgende scherm:
FQA18

 

Vervolgens klik je op inloggen:
FQA19

Na inloggen zie je een aantal tabbladen. Onder het tabblad ‘mijn leerplannen’ staat de training ‘Venapunctie met het Vacuette systeem (GBO)  voor je klaar.  Als je per ongeluk op het tabblad ‘Catalogus’ klikt wordt je teruggestuurd naar de website. Door in je browser op ‘terug’ te klikken komt je weer terug. Als je namelijk op het kruisje (afsluiten) klikt dan sluit je de hele e-learning af en moet je weer opnieuw inloggen!

FQA20

Je start de training door op [starten] te klikken.
FQA21

Wanneer je op starten klikt start de eerste theoretische module met een korte introductie en uitleg hoe je door de training navigeert. Het is belangrijk dat je dit eerst doorleest en ook de cursusbeschrijving en ‘hoe werkt e-learning’ leest. Dan weet je zeker dat je niets mist!

FQA22

Door op de tabbladen boven in te klikken ga je naar een volgend onderdeel.

Je navigeert door de inhoud van een tabblad door op de pijltjes te klikken onderin het scherm.  Door op de ‘blauwe button’ te klikken krijg je meer uitleg en verdiepende stof. Let op; ook over deze stof worden toets vragen gesteld! Je kunt de toets één keer herkansen! Je moet de module in zijn geheel bekijken om de toets te kunnen doen. als je nog niet genoeg bekeken hebt, kun je de toets niet openen (het is dan nog grijs). Onze ervaring is dat het belangrijk is om alle theorie bekeken te hebben voor je de toets maakt.

Als je de toets gehaald hebt, moet je een aantal stappen doorlopen om je certificaat te kunnen printen of mailen als pdf:

  • Je moet je toets resultaten bekijken
  • Je moet het laatste onderdeel van de module bekijken. Dit onderdeel heet  ‘afsluiten’ . Hierin wordt ook uitgelegd hoe je het certificaat kan printen.

FQA23

Als je de training hebt afgerond kun je een certificaat printen. Je gaat naar het tabblad ‘Home’,
FQA24

Onder het kopje ‘Overzicht’ vind je ‘Mijn afgeronde opleidingen’. Als je daar op klikt krijg je een lijstje van alle opleidingen waarvan je de toets hebt gehaald. Je moet de toets gehaald hebben om een  certificaat te kunnen printen!
FQA25

Door op de gewenste opleiding te klikken, open je het certificaat.  Dit kun je vervolgens printen of mailen.
FQA26

De inhoud van de module blijft een jaar lang via het tabblad ‘mijn leerplannen’ beschikbaar als naslagwerk.

Mocht je problemen ondervinden met inloggen dan kun je contact opnemen met HetHuisartslab:
Telefoon: 0800 – 0630 (gratis nummer
E-mail: info@hethuisartslab.nl

Veel plezier met de e-learning training.